Demonteer alle losse onderdelen zoals: bovenkant, riemen, staarten, kettingen, leren delen, letop bij de staarten kan de bovenkant door wrikken worden losgehaalt.
Vul een grote emmer met warm water tot de rand en gebruik een goede zeep ( bijv. Vanish ) en hang de staarten met behulp van wasknijpers hierin.                                                                                                                                                                                                    Leg de sporran zelf met het lederen deel horizontaal in de emmer en zorg door middel van wasknijpers dan het lederen deel net boven water blijft.
Hierna kunt u alles weer samen voegen en veel plezier beleven aan een schone fulldress sporran
Reinig alle kettingen door ze in ( bijv Hagertij silver clean ) te hangen en volg aanwijzigingen op de verpakking op.                               Poets alle lederen delen en hou riemen rond zodat ook kleine haarscheurtjes worden voorzien van poets.                                                   De bovenkant polischen met een goede polisch en vergeet niet alle polisch resten te verwijderen.
Na het wassen van de haar delen deze op een droogrek leggen zo dat de rijen haren verticaal naar beneden hangen. Voor een platte sporran ze zo laten drogen maar voor een volle sporran  moet u ze föhnen.                                               Let op dat u de klitten alleen uit elkaar haalt met u handen of de punt van een kam, nooit met een volle kam.